www.CavalierVriend.nl

Cavalier King Charles Spaniel

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Zit je vraag er niet bij?... neem dan contact met ons op.


V:
Welke kleuren bieden jullie te koop aan?
A:
Wij bieden alleen de kleuren Tricolor en Blenheim aan. We hebben geen Ruby of Black and Tan.

V:
Groeien de pups in huiselijke kring op?
A:
Onze puppies groeien, net als onze teven, in huiselijke kring op. Er wordt daarbij veel aandacht besteed aan het socialiseren van de pups. Zo leren we ze omgaan met andere huisdieren, huiselijke geluiden, volwassenen, vreemden en jonge kinderen. 

V:
Hoevaak hebben jullie een nestje?
A:
Met Donna hebben we 1 nestje per jaar. Luna moet de verplichten onderzoeken nog ondergaan. Als ze hier doorheen komt zal ze in 2019 een eerste nestje kunnen krijgen.

V:
Bieden jullie ook herplaatsers aan?
A:
Nee, wij bieden geen herplaatsers aan.

V:
Werken jullie met een wachtlijst?
A:
Nee, wij werken niet met een wachtlijst. Wel kun je, zodra een verwachting is vermeld op de pagina 'Pups verwacht', je interesse kenbaar maken middels info@CavalierVriend.nl of het contactformulier. We zullen je mail bewaren en je een berichtje sturen zodra het nestje is geboren. Op deze wijze wordt je als één van de eerste geïnformeerd dat er pups beschikbaar zijn. Een geboorte zal tevens worden vermeld op de pagina 'Pups beschikbaar'. 

TIP: Volg ons via Facebook dan krijgt je bij vermeldingen automatisch een berichtje.

V:
Welke
garantie bieden jullie? / Maken jullie gebruik van een koopovereenkomst?
A:
Bij de verkoop maken wij gebruik van een gestandaardiseerde voorlopige koopovereenkomst. Dit geeft je de zekerheid dat de pup aan jou zal worden overgedragen. Bij overdracht van de pup zal de voorlopig koopovereenkomst worden gevolgd door een gestandaardiseerde definitieve koopovereenkomst en een document van overdracht. In deze overeenkomsten staat onze garantiebepaling beschreven. De overeenkomsten kun je vinden op de pagina 'Documenten'.

V:
Verkopen jullie ook pups zonder stamboom?
A:
Nee! Helaas geldt dit nog niet voor alle fokkers. Zo zijn er talrijke doorgefokte en/of geïmporteerde Cavalier King Charles Spaniels te koop (bijvoorbeeld via Marktplaats). Deze hondjes worden veelal aangeboden met alleen een gezondheidsverklaring, maar zonder stamboom. Laat je echter niet misleiden door de term ‘gezondheidsverklaring’. Het houdt in de meeste gevallen niets meer in dan een verklaring van een dierenarts, waarbij de pups enkel zijn nagekeken op uiterlijke gebreken. Laat je dus niet misleiden... of leiden door de koopprijs, want dan zou goedkoop zomaar weleens duurkoop kunnen worden.

V:
Wat is de koopprijs van een pup?
A:
De koopprijs verschilt per fokker en kan voor je gevoel een groot bedrag zijn. Dit bedrag komt echter voort uit de duren onderzoekskosten die moeten worden besteed aan de ouderdieren. Voor een veel lager bedrag vind je pups op Marktplaats. Realiseer je wel dat dit veelal pups zijn afkomstig van broodfokkers, waarvan de ouderdieren geen onderzoeken hebben gehad. Er bestaat een grote kans dat er is gefokt met ouderdieren die erfelijke aandoeningen hebben en deze hebben doorgegeven aan de pup... met alle gevolgen vandien. Hiermee wordt je 'goedkoop' uiteindelijk.... een 'duurkoop'. Onze koopprijs delen we met geïnteresseerde waarvan bijna zeker is dat zij bij ons een pup af zullen/kunnen nemen.

V:
Vanaf welke leeftijd mag ik de pup ophalen?
A:
De pups blijven minimaal 8 weken bij de moederhond. 

V:
Hoe verloopt het contact?
A:
Zodra er een nestje is geboren zullen we de geïnteresseerde, die ons eerder een mailtje hebben gestuurd, informeren. Heb je je interesse nog niet kenbaar gemaakt dan kun je dit doen via info@CavalierVriend.nl of het contactformulier. Vanaf dat moment is het mogelijk om een afspraak te maken om de pups te komen bekijken. Is er een klik tussen ons en jou en jou en de pup kun je besluiten een pup af te nemen. Als je dit besluit vragen we je om het voorlopig koopovereenkomst te ondertekenen. Daarmee heb je de garantie dat de pup aan jou zal worden overgedragen. In de tijd dat de pup bij ons opgroeit kun je de pup, in samenspraak, regelmatig komen bezoeken. Ook zullen we met regelmaat een livestream (webcam) uitzenden, waardoor de pups live te zien zijn via ons YouTube kanaal. Als je in de tussentijd nog vragen hebt helpen we je daar graag mee verder.

V:
Wat moet ik allemaal aanschaffen voor de pup?
A:
Als je bij ons een pup afneemt zullen we voortijdig en bij het afhalen van de pup uitgebreidt informeren.

V:
Welke onderzoeken hebben de ouderdieren ondergaan?
A:
Onze ouderdieren ondergaan alle verplichte onderzoeken; Patella, CM/SM en een Hartonderzoek. De uitslagen hiervan zijn terug te vinden op de pagina 'Documenten'.

V:
Wie bepaald welke onderzoeken verplicht zijn?
A:
Deze worden voorgeschreven door de Eerste Gezelschapshonden Club Nederland (EGCN) en de Cavalier Club Nederland (CCN) in samenspraak met de Raad van Beheer op kynologisch gebied (RvB).


Zit je vraag er niet bij?... neem dan contact met ons op.


Copyright All Rights Reserved © CavalierVriend