www.CavalierVriend.nl

Cavalier King Charles Spaniel

Ons fokbeleid

'Een gezonde Cavalier' -cliché- maar dat is dé missie van mijn fokbeleid.

Ten aanzien van het fokbeleid hanteer ik de strenge richtlijnen zoals die zijn vastgesteld door de Raad van Beheer, de Cavalier Club Nederland en de Eerste Gezeldschapshonden Club Nederland. Helaas geldt dit nog niet voor alle fokkers. Zo zijn er talrijke doorgefokte en/of geïmporteerde Cavalier King Charles Spaniels te koop (bijvoorbeeld via Marktplaats). Deze hondjes worden veelal aangeboden met alleen een gezondheidsverklaring, maar zonder stamboom. Laat je echter niet misleiden door de term ‘gezondheidsverklaring’. Het houdt in de meeste gevallen niets meer in dan een verklaring van een dierenarts, waarbij de pups enkel zijn nagekeken op uiterlijke gebreken. 

Cavalier King Charles Spaniel | Cavalier-Egmond.nl

Maar is een stamboom dan zo belangrijk?... Ja zeker, want een pup krijgt dit niet zomaar. Het is gebonden aan strenge gezondheidseisen, gesteldt aan de ouderlijke dieren. De King Charles Cavalier kent van oudsher een aantal erfelijke afwijkingen. Door het al decennia lang toegepast fokbeleid is de kans tot negatieve vererving aanzienlijk verkleind. Er mag enkel nog gefokt worden met ouderlijke dieren die vrij zijn van aandoeningen.

Ik ben lid van de Eerste Gezelschapshonden Club Nederland en de Cavalier Club Nederland en geregistreerd bij de Raad van Beheer. Alle door mij gebruikte ouderlijke dieren hebben de vereiste onderzoeken ondergaan en scoren uitmuntend. De resultaten zijn te bekijken op de pagina's Onze Teven en Documenten. Ook zijn de testresultaten ter beschikkinggesteld aan de Cavalier Club Nederland en de Raad van Beheer. Bij mij is enkel een Cavalier King Charles Spaniel pup te koop met stamboom. Dit in de kleuren tricolor en/of blenheim. Ik verkoop geen black and tan of ruby.

Koopovereenkomst

Bij de verkoop maak ik gebruik van een gestandaardiseerde voorlopige koopovereenkomst. Dit geeft je de zekerheid dat de pup aan jou zal worden overgedragen. Bij overdracht van de pup zal het voorlopig koopovereenkomst worden gevolgd door een gestandaardiseerde definiteve koopovereenkomst en een document van overdracht.

 

Dit alles met één doelstelling;
Het verkrijgen van een CavalierVriend voor het leven.

 

Copyright All Rights Reserved © CavalierVriend