www.CavalierVriend.nl

Cavalier King Charles Spaniel

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Zit je vraag er niet bij?... neem dan contact met me op.

V:
Heeft u momenteel pups en/of herplaatser(s)?
A:
Momenteel hebben we geen pups en/of herplaatsers beschikbaar. Zodra er een nestje is geboren maak ik dit bekend middels mijn facebookpagina en de pagina 'Pups'. Vanaf dat moment is het mogelijk om een afspraak te maken om de pups te komen bekijken. Is er een klik tussen jou en mij en jou en de pup kun je besluiten een pup af te nemen. Als je dit besluit vraag ik je om het voorlopig koopovereenkomst te ondertekenen en het borgbedrag te voldoen. Daarmee heb je de garantie dat de pup aan jou zal worden overgedragen. In de tijd dat de pup bij mij opgroeit kun je de pup, in samenspraak, regelmatig komen bezoeken. Ook zal met regelmaat een livestream (webcam) worden uitgezonden, waardoor de pups live te zien zijn via  mijn YouTube kanaal. Als je dan in de tussentijd nog vragen hebt help ik je daar graag mee verder.

V:
Met welke kleuren fok je?
A:
Ik bied alleen de kleuren tricolor en blenheim aan. Ik heb geen ruby of black and tan.

V:
Groeien de pups in huiselijke kring op?
A:
De puppies groeien, net als de teef, in huiselijke kring op. Er wordt daarbij veel aandacht besteed aan het socialiseren van de pups. Zo leren ze omgaan met andere huisdieren, huiselijke geluiden, volwassenen, vreemden en jonge kinderen. 

V:
Hoe vaak heb je een nestje?
A:
Normaal heb ik ongeveer 1 nestje per jaar. Mocht ik geen pups hebben verwijs ik je graag door naar Yvonne Heijboer (The Lovely Indys) en/of Yvonne Zijp (Little Backroads). Beide zeer gewaardeerde collega fokkers. Misschien dat zij toevallig wel pups hebben (?).

V:
Bied je ook herplaatsers aan?
A:
Nee, ik bied geen herplaatsers aan.

V:
Werk je met een wachtlijst?
A:
Nee, ik werk niet met een wachtlijst.

TIP: Volg me via Facebook dan krijgt je op het moment dat er pups beschikbaar komen automatisch een berichtje.

V:
Welke
garantie bied je? / Maak je gebruik van een koopovereenkomst?
A:
Bij de verkoop maak ik gebruik van een gestandaardiseerde voorlopige koopovereenkomst. Dit geeft je de zekerheid dat de pup aan jou zal worden overgedragen. Bij overdracht van de pup zal de voorlopig koopovereenkomst worden gevolgd door een gestandaardiseerde definitieve koopovereenkomst en een document van overdracht. In deze overeenkomsten staat de garantiebepaling beschreven. De overeenkomsten kun je vinden op de pagina 'Documenten'.

V:
Verkoop je ook pups zonder stamboom?
A:
Nee!!  Helaas geldt dit nog niet voor alle fokkers. Zo zijn er talrijke doorgefokte en/of geïmporteerde Cavalier King Charles Spaniels te koop (bijvoorbeeld via Marktplaats). Deze hondjes worden veelal aangeboden met alleen een gezondheidsverklaring, maar zonder stamboom. Laat je echter niet misleiden door de term ‘gezondheidsverklaring’. Het houdt in de meeste gevallen niets meer in dan een verklaring van een dierenarts, waarbij de pups enkel zijn nagekeken op uiterlijke gebreken. Laat je dus niet misleiden... of leiden door de koopprijs, want dan zou goedkoop zomaar weleens duurkoop kunnen worden.

V:
Wat is de koopprijs van een pup?
A:
De koopprijs verschilt per fokker en kan voor je gevoel een groot bedrag zijn. Dit bedrag komt echter voort uit de duren onderzoekskosten die moeten worden besteed aan de ouderlijke dieren. Voor een veel lager bedrag vind je pups op Marktplaats. Realiseer je wel dat dit veelal pups zijn afkomstig van broodfokkers, waarvan de ouderdieren geen onderzoeken hebben gehad. Er bestaat daardoor een veel malen grotere kans dat er erfelijke aandoeningen worden doorgegeven aan een pup... met alle gevolgen van dien. Hiermee wordt je 'goedkoop' uiteindelijk.... een 'duurkoop'. De door mij gehanteerde koopprijs deel ik enkel met geïnteresseerde waarvan bijna zeker is dat zij bij mij een pup af zullen/kunnen nemen.

V:
Vanaf welke leeftijd mag ik de pup ophalen?
A:
De pups blijven minimaal 8 weken bij de moederhond. 

V:
Wat moet ik allemaal aanschaffen voor de pup?
A:
Als je bij mij een pup afneemt zal ik je voortijdig en bij het afhalen van de pup uitgebreid informeren.

V:
Welke onderzoeken hebben de ouderlijke dieren ondergaan?
A:
De ouderlijke dieren ondergaan alle verplichte onderzoeken; Patella, CM/SM en een Hartonderzoek. 

V:
Wie bepaald welke onderzoeken verplicht zijn?
A:
Deze worden voorgeschreven door de Eerste Gezelschapshonden Club Nederland (EGCN) en de Cavalier Club Nederland (CCN) in samenspraak met de Raad van Beheer op kynologisch gebied (RvB).


Zit het antwoord op je vraag er niet bij?... neem dan contact met me op.

Copyright All Rights Reserved © CavalierVriend

E-mailen
Bellen
Info
Instagram