www.CavalierVriend.nl

Cavalier King Charles Spaniel

Ras-informatie

Oorsprong

De Cavalier King Charles Spaniel, zoals het ras voluit heet, wordt in de volksmond ook wel 'Cavalier' of 'King Charles Cavalier' genoemd. Het ras stamt uit de tijd van het Engelse hof van Charles I en Charles II, maar werd daarna overvleugeld door de mode van het kortsnuitige gezelschapshondje, de Toy Spaniel’s. In 1928 werd er, op initiatief van een Amerikaan, in Engeland een club opgericht die zich bezighield met een terugfokprogramma. Men koos voor de naam Cavalier King Charles Spaniel, omdat de fok gericht was op de uiterlijke kenmerken die overeen kwamen met de exemplaren uit de tijd van Charles II.

Uiterlijke kenmerken

Cavalier King Charles Spaniel | Cavalier-Egmond.nl

De Cavalier King Charles Spaniel is een kleine gezelschapshond met een schofthoogte van 33-35 cm en een gewicht van 7-10 kg. Ze bereiken gemiddeld een leeftijd van 12 jaar. Het ras heeft een redelijk zachte lange vacht, lange beharing met bevedering aan de borst, voor- en achterpoten, lange sterk behaarde vlak afhangende oren en een onvermoeibare kwispel staart.

Er worden officieel vier kleuren erkend: tricolor, ruby, black & tan en blenheim. In basis bied ik enkel pups aan in de kleuren tricolor en blenheim. Zo nu en dan in de kleuren black and tan en ruby

Karakter

Het kenmerkt zich met een heel lief en zachtaardig karakter, die heel erg gesteld is op gezelschap. De Cavalier King Charles Spaniel is een sportief, enthousiast, levendig en een hartelijke kleine hond. Ze houden veel van mensen, zijn heel trouw en kunnen goed met kinderen overweg. Ook kunnen ze prima met andere honden en/of andere huisdieren. Van nature is de Cavalier geen blaffer. Door dit alles is het een zeer geschikte gezelschaps- en gezinshond. Het is oprecht een 'CavalierVriend' voor het leven.

Voeding

De meeste Cavaliers hebben een gevoelige maag. Denk aan goede voeding en geef zo weinig mogelijk kliekjes. En ... pas op !! ... sommige Cavaliers hebben aanleg om dik te worden.

Verzorging

De vacht heeft regelmatig een borstelbeurt nodig. Vooral de oren moeten goed worden bijgehouden, omdat de vacht daar het langst is en er moeilijk frisse lucht bijkomt. Hierdoor worden ze snel vies. De ogen moeten goed schoon gehouden worden, omdat ze af en toe wat traansporen krijgen. Ook mag een goed inentingsprogramma en het ontwormen en ontvlooien natuurlijk niet ontbreken.

De verzorging vraagt dus wat aandacht, maar.... om er zeker van te zijn dat je niets vergeet krijg je, op het moment dat je bij mij een pup afhaalt, alle benodigde informatie mee naar huis.

Copyright All Rights Reserved © CavalierVriend

E-mailen
Bellen
Info
Instagram